Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Во Агенцијата за супервизија на осигурување се оддржа висока средба со преставници на Централна банка на Косово
Вторник, 26 Ноември 2019 15:42

Во Агенцијата за супервизија на осигурување  денес се оддржа работна средба на која присуствуваа, Сулејман Ахмеди, извршен член на Советот на експерти и Игор Ивановски, надворешен член на Советот на експерти на Агенцијата  и гувернерот на Централната Банка на Косово, Фехми Мехмети.

IMG_48151

Целта на средбата беше размена на знаење и искуство како и продлабочување на воспоставената соработка меѓу двете институции а во рамки на областа на осигурувањето и супервизијата на осигурување.

Како што нагласи и гувернерот на Центраната банка на Косово, Фехми Мехмети тие се задоволни од досегашната соработка и исто така,  ќе се залагаат за зајакнување на соработката во иднина.

 
Работна средба на земјите носители на Проектот за подготовка на Националната стратегија за финансиска едукација во соработка со OECD и Министерството за финансиии на Холандија
Понеделник, 25 Ноември 2019 08:52
Во периодот од 6-8 ноември,2019 година во Тбилиси, Грузија се одржа втората по ред работна средба на тема Унапредување на финансиската писменост во Југоисточна Европа. Домакин на средбата беше Националната Банка на Грузија во соработка со Организацијата за економска...
Повеќе...
 
Свечено одбележување на 10-годишнината од основањето на Агенцијата за супервизија на осигурување и Денот на осигурување (1 Ноември)
Понеделник, 04 Ноември 2019 10:45
На 4 ноември 2019 година, Агенцијата за супервизија на осигурување организираше настан со цел свечено одбележување на 10-годишнината од основањето на Агенцијата за супервизија на осигурување и Денот на осигурување (1 Ноември).Во рамки на свечениот дел на настанот, воведни...
Повеќе...
 
Конкурс за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври и Денот на осигурувањето ‒ 1 ноември
Понеделник, 07 Октомври 2019 11:23
Врз основа на Одлуката за објавување конкурс за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври и Денот на осигурувањето – 1 ноември и одобрување средства O. бр. 02-30505/1 од 3.10.2019 година, Народната банка на Република Северна...
Повеќе...
 
СООПШТЕНИЕ
Вторник, 01 Октомври 2019 08:42
  

На 28-ми и 29-ти септември во просториите на Стопанска Комора на Македонија во Скопје ќе се одржи InsurHack Skopje хакатонот посветен на осигурителната индустрија.

InsurHack Skopje е иницијатива на Агенцијата за Супервизија на Осигурување и Здружението на финансиски организации...
Повеќе...
 
Агенција за супервизија на осигурување, Министерство за финансии и Народната банка ги доделија наградите по повод деновите на штедењето и осигурувањето: Преку финансиска едукација до посилна економија
Понеделник, 11 Ноември 2019 13:16
Преку подобрување на финансиската писменост кај граѓаните се овозможува тие да носат поефективни одлуки за личните финансии, што пак влијае на економијата во целост – затоа е потребно уште од најмала возраст децата финансиски да се едуцираат. Ова беше истакнато на...
Повеќе...
 
Наградени ученици на Конкурсот за ученици од основното и средното образование по повод Светскиот ден на штедењето ‒ 31 октомври и Денот на осигурувањето ‒ 1 ноември
Петок, 01 Ноември 2019 14:23
Во врска со наведениот конкурс, подолу го објавуваме списокот на наградени ученици, по одделни категории. Добивме голем број трудови и во оваа прилика им благодариме на сите што учествуваа, а на наградените им честитаме. Јавното доделување на наградите ќе се одржи на 9...
Повеќе...
 
Работилница на тема Директна обработка на штети од автоодговорност
Петок, 04 Октомври 2019 08:36
На 18.09.2019 година, во просториите на Стопанска Комора на Македонија, а во организација на Агенцијата за супервизија на осигурување, беше одржана Работилница на тема Директна обработка на штети од автоодговорност.На работилницата присуствуваа претставници од сите 11...
Повеќе...
 
Финансиската стабилност и натаму ќе се зајакнува
Вторник, 01 Октомври 2019 08:41
Одржувањето на финансиската стабилност на земјата е приоритет. Финансиските регулатори постојано работат на унапредување на анализите и на следењето на системските ризици, согласно со највисоките меѓународни стандарди. Гувернерката на Народната банка, Анита...
Повеќе...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 1 од 23

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување