Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Склучен Меморандум за соработка со Централна Банка на Република Косово
На 5 март 2010 во просториите на Централната банка на Косово беше потпишан меморандум за соработка помеѓу Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Македонија и Централната банка на Република Косово.

Меморандумот за соработка беше потпишан од страна на Претседателот на АСО г. Климе Попоски и Гувернерот на ЦБК г. Хашим Реџепи. На средбата, двајцата истакнаа волја и спремност за понатамошно унапредување на соработката.

 Меморандумот за соработка ги содржи главните осигурителни принципи за ефективна супервизија на осигурувањето, во согласност со Меѓународната Асоцијација на Осигурителни Супервизори (IAIS).
 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување