Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
На 7 април 2010, Агенцијата за супервизија на осигурување потпиша Меморандум за соработка со Комисијата за хартии од вредност. Овој документ е во функција на зајакнување и продлабочување на соработката на двете институциии во областите кои се предмет на заеднички интерес. Меморандумот за соработка го потпишаа Претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурување    г. Климе Попоски и Претседателот на Комисијата за хартии од вредност г-ѓа Марина Наќева Кавракова.
Се очекува преку размена на информации и податоци значително да се придонесе за понатамошен развој на македонскиот пазар на капитал како и поттикнување и обезбедување транспарентност од страна на учесниците на пазарот. Исто така, на овој начин ќе се зголеми и ефикасноста на супервизорската функција на финансиските пазари во Република Македонија
 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување