Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Потпишан меморандум за соработка меѓу АСО и МАПАС

memo mapas 009На 14 декември 2010 година, Агенцијата за супервизиуја на осигурување (АСО) и Агенцијата за супервизија на капитално финанасираното пензиско осигурување (МАПАС) потпишаа Меморандум за соработкиа.
Меморандумот како еден вид законска рамка го уредува начинот на соработка  и истиот претставува основа за продлабочување на  професионалните односи и јакнење на довербата меѓу двете регулаторни тела.

Чинот на потпишување на Меморандумот за соработка се случи во просториите на МАПАС и истиот беше потпишан од страна на г. Булент Дервиши, директор на МАПАС и г. Климе Попоски, претседател на АСО.

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување