Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

Информација за подигање на уверенија за зaстапници во осигурувањето и осигурителни брокери

 

1. Кандидатите кои го положиле  стручниот испит за застапник во осигурувањето и за осигурителен брокер ,ќе можат започнувајки од 10 февруари 2011 година во наредниот период во Архивата на Агенцијата за супервизија на осигурување  ул.,,Васил Главинов,, бр.12 кат 2 ТЦЦ Плаза , да ги подигнат Уверенијата за положен стручен испит за застапник во осигурувањето и  за осигурителен брокер.

2. Лицата кои добиле лиценца за застапник во осигурувањето без да поминат низ процес на обука и полагање на стручен испит за застапник во осигурувањето потребно е повторно да поднесат  до Агенцијата за супервизија во осигурување барање за добивање лиценца за застапник во осигурување со приложување на следните документи:

  • Уверение за положен стручен испит за застапник во осигурувањето и
  • Договор за застапување во осигурување склучен со Друштво за осигурување или Друштво за вршење работи за застапување во осигурување
 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување