Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Одржана регионална средба
Во периодот од 10-11 октомври, 2011 година во Тирана се одржа втората регионална средба на супервизорите од регионот. Оваа средба беше иницирана на завршницата на првиот регионален состанок во април,2011 година кој се одржа во Виена.

Организатор и домаќин на средбата беше Регулаторно тело за финансиски надзор на Албанија. На настанот присуствуваа претставници од Агенцијата за супервизија на осигурување на Република Македонија, како и претставници од регулаторните тела на Албанија, Австрија, Молдавија, Унгарија, Црна Гора, Романија, Полска, Србија и Словачка.

Целта на оваа средба беше во насока на продлабочување на соработката меѓу регулаторните органи и институции, заради постигнување на поголема ефикасност во извршување на супервизорската функција. Главни теми на настанот беа: резервирање на штети, улогата на актуарот, дистрибуцијата на осигурувањето и критериумите за соодветност на членовите на орган на управување. Настанот предизвика продуктивна дискусија и размена на искуство меѓу супервизорите во регионот.

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување