Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

Агенцијата за супервизија на осигурување  ги информира сите заинтересирани лица дека во период од 19-21.09.2013 година и во период од 26-28.09.2013 година, ќе организира обука за Застапници во осигурување по чие посетување и успешно полагање на испитите, кандидатите ќе може да се здобијат со Уверение за успешно положен Стручен испит потребен за добивање лиценца за Застапник во осигурување.

Сите заинтересирани кандидати, заклучно со 13-ти септември (петок) 2013 година, можат да се пријават со поднесување Пријава за учество на обука и полагање на испит за проверка на стручната подготвеност потребна за вршење работи на застапување во осигурување во Агенцијата за супервизија на осигурување, на адресата: ул. ,, Васил Главинов" бр. 12, ТЦЦ Плаза, кат 2, Скопје (во архива), секој работен ден од 08:30 до 16:30 часот.

Кон Пријавата кандидатите треба да достават:

  • Лична карта (пасош – за странски државјани) на увид
  • Доказ за завршено средно образование (IV степен) или повисок степен на образование во оригинал или заверено на нотар

Пријавата за учество на обука и полагање на испит за проверка на стручната подготвеност потребна за вршење работи на застапување во осигурување може да ја превземете тука

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување