Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

Заради обезбедување на ефикасна супервизија и регулатива на осигурителниот пазар и на финансискиот сектор во Република Северна Македонија, Агенцијата за супервизија на осигурување соработува со Министерството за финансии, Народната банка на Република Северна Македонија, Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија и со други органи и институции во земјата и во странство. Обемот, содржината и формата на соработка подетално меѓусебно ги уредува Агенцијата со надлежните органи и институции. Договорните страни, секоја во рамки на своите овластувања и надлежности се согласни да соработуваат и да укажуваат взаемна помош и поддршка.

 

Корисни линкови

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување