Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Приказ на предавачи и содржини на конференцијата

г. Питер БРАУМУЛЕР - раководител на Сектор за супервизија на осигурување во FMA, Австрија, член  на Извршниот комитет на IAIS, заменик-претседател на  Одборот на EIOPA

Премин од Солвентност I на Солвентност II - предизвик за друштвата за осигурување и супервизорите

PDF 

г. В. Жан Квон - професор по меѓународно осигурување и управување со ризикот, Школата за управување со ризици, Универзитет Сент Џон, Њујорк, САД

Процес на донесување одлуки кај друштвава за осигурување и супервизија на стандардните и нетрадиционални форми на осигурување

 

PDF

г. Стефан ХОЛЗБЕРГЕР - главен рејтинг директор, А.М. Бест, САД

Кредитен рејтинг во реосигурувањето во 2015

 

PDF

г. Хрвоје ПАУКОВИЌ - директор, Хрватско биро за осигурување, Хрватска

Растот на осигурителната индустрија и улогата на Здружението за осигурување

 

PDF

г. Андре ВАН ВАРЕНБЕРГ - претседател на BIPAR комитетот за брокери, Белгија

Предизвици и трендови за осигурителните посредници

 

PDF

г. Сунил Вјас– извршен директор за глобалните пазари, AXCO, Лондон, Велика Британија

 

Меѓународните практики и прашања што може да влијаат на Македонија

 

PDF


 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување