Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

 

Претседателот на Советот на експерти на Агенцијата за супервизија на осигурување, г. Климе Попоски и претседателот на Организацијата на потрошувачи, г-ѓа Маријана Лончар Велкова се сретнаа денес во седиштето на Агенцијата. Благодарение на досегашната успешна соработка меѓу институциите истите одлучија да ја продлабочат соработката преку потпишување на Меморандум за соработка.

Во рамки на Меморандумот институциите предвидуваат поблиска соработка во доменот на заштита на осигурениците и корисниците на осигурителни производи и услуги. Преку реализација на проекти и активности институциите планираат значително да придонесат во јакнење на јавната свест за потребата од правилно информирање на потрошувачите во доменот на осигурување и исто така, подигнување на општествената одговорност на друштвата за осигурување и другите субјекти на пазарот на осигурување во Република Македонија.

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување