Ndryshimi i fundit është bërë:
13 dhjetor 2019 në ora 15:45.
MacedonianEnglishAlbanian
header_al

Rreth Javës Globale të Parave:

Fushatë për të rritur ndërgjegjësimin tek fëmijët dhe të rinjtë që të frymëzohen të mësojnë për çështje të lidhura me financa, për jetë dhe sipërmarrje. Kjo nismë vjen nga organizata globale jofitimprurëse Child & Youth Finance International (CYFI) në bashkëpunim me Organizatën për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD). CYFI punon në ristrukturimin e sistemeve financiare me qëllim të aftësimit ekonomik dhe social të fëmijëve dhe të rinjëve në mbarë botën.

Java globale e parave ka filluar në vitin 2012 dhe atëbotë ka përfshirë 7,8 milionë fëmijë dhe të rinjë të më shumë se 23,700 organizatave në 137 vende.

Cili është qëllimi i Javës Globale të Parasë?

Fëmijët dhe të rinjtë e sotëm duhet të aftësohen t’a kuptojnë rëndësinë e financave dhe të jenë të pajisur me aftësitë që duhet t’i shfrytëzojnë për të krijuar mjete personale për jetesë. Të rinjtë të mësojnë me mençuri t'i menaxhojnë paratë e tyre. Gjithashtu, fëmijët dhe të rinjtë përforcohen dhe u oforhet ndihmë të krijojnë një valë pozitive që do ta zhvillojnë ata, tek familjet e tyre dhe tërë komuniteti.

 

më tepër...

 

Anketë

A mendoni se faqja jonë e internetit i plotëson nevojat tuaja?
 
A mendoni se informacionet në faqen tonë të internetit janë lehtë të disponueshme?
 

 

 

  • Dokumentacioni i nevojshëm
  • Tarifa
  • AMS Misioni
  • Raportet Kuartale
  • Pyet AMS
  • Ligje
  • Regjistër të shoqërive të sigurimit