Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

IMG_4770На 17 септември 2018 година во просториите на Агенцијата за супервизија на осигурување предавање за вработените на Агенцијата одржаа Piotr Manikowski, Ph.D., професор на катедрата за осигурување, Jacek Lisowski, Ph.D., професор и раководител на катедрата за осигурување, на Универзитетот за Економија и Бизнис во Познањ, Р.Полска.

 

 

 

 

IMG_4764

Вработените на Агенцијата имаа можност да се запознаат поблиску со карактеристиките на пазарот на осигурување во Р.Полска, главните осигурителни производи, институциите и регулативата за пазарот на осигурување. Покрај ова, беше презентиран и концептот на осигурувањето на кредити, како брзорастечка класа на осигурување во Полска што привлекува особено внимание, како за друштвата за осигурување, така и за супервизијата на осигурување.

 

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување