Ndryshimi i fundit është bërë:
13 dhjetor 2019 në ora 15:45.
MacedonianEnglishAlbanian
header_al

Më 21 shkurt 2019 në selinë e Komisionit Evropian në Bruksel, Presidenti i Këshillit të ekspertëve të Agjencisë për mbikëqyrjen e sigurimeve Z. Klement Poposki u takua me z Kyriacos Charalambous, një anëtar i Kabinetit të Komisionerit Johannes Hahn.

Photo_Meeting_21.02.2019_EC_ISA_VVO_Brussel

Qëllimi i takimit ishin çështjet e zhvillimit rajonal të sektorit të sigurimeve në Ballkanin Perëndimor. Vendet e Ballkanit Perëndimor kanë nivelin më të ulët të zhvillimit të sigurimit krahasuar me mesataren e vendeve të BE-së, por në 10 vitet e fundit tregojnë norma më të larta rritjeje se norma mesatare e rritjes në rajon e BE-së. Potencial i madh për zhvillimin e ardhshëm, nevoja për të forcuar bashkëpunimin rajona më të madh­ midis vendeve të Ballkanit Perëndimor në zbatimin e projekteve rajonale për të mbështetur rritjen e sektorit të sigurimeve, si dhe në pajtueshmërinë me legjislacionin e BE-në me temë diskutimi ne fushën e sigurimeve. U diskutua mbi nevojën për bashkëpunim më intensiv rajonal dhe veprimet e përbashkëta dhe masat për të promovuar industrinë e sigurimeve në Ballkanin Perëndimor dhe mundësinë që ata të shqyrtohen brenda Nismës për Zonën Ekonomike Rajonale si një pjesë integrale e Këshillit për Bashkëpunim Rajonal dhe Procesit të Berlinit.

 

 

Anketë

A mendoni se faqja jonë e internetit i plotëson nevojat tuaja?
 
A mendoni se informacionet në faqen tonë të internetit janë lehtë të disponueshme?
 

 

 

  • Dokumentacioni i nevojshëm
  • Tarifa
  • AMS Misioni
  • Raportet Kuartale
  • Pyet AMS
  • Ligje
  • Regjistër të shoqërive të sigurimit