Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

Агенцијата за супервизија на осигурување, Народната банка на Република Северна Македонија, Министерството за финансии, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување и Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија, сите членки на Координативното тело за финансиска едукација и финансиска инклузија потпишаа Меморандум за соработка во доменот на финансиската едукација и финансиската инклузија.

Соработката меѓу потписниците, согласно Меморандумот, има за цел да ја подигне свеста кај населението за потребата од финансиска едукација во современото динамично окружување, како и да се согледаат предностите од финансиската инклузија. Со Меморандумот се очекува дека ќе се остварат следниве цели:

 

повеќе..

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување