Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

На 18.09.2019 година, во просториите на Стопанска Комора на Македонија, а во организација на Агенцијата за супервизија на осигурување, беше одржана Работилница на тема Директна обработка на штети од автоодговорност.

DSC08532

На работилницата присуствуваа претставници од сите 11 друштва за неживотно осигурување, од Националното Биро за Осигурување на Македонија, како и од Агенцијата за супервизија на осигурување.

DSC08534

Предавачи на работилницата беа д-р. Пјотр Маниковски и д-р. Јачек Лисовски, професори по осигурување на Универзитетот за економија и бизнис во Познањ, Полска, како и Турхан Јилмаз од Halk Sigorta, Турција. Предавачите ја презентираа поставеноста на системот на директна обработка на штета и го пренесоа искуството од примената на истиот во своите земји.

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување