Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk

Во Агенцијата за супервизија на осигурување  денес се оддржа работна средба на која присуствуваа, Сулејман Ахмеди, извршен член на Советот на експерти и Игор Ивановски, надворешен член на Советот на експерти на Агенцијата  и гувернерот на Централната Банка на Косово, Фехми Мехмети.

IMG_48151

Целта на средбата беше размена на знаење и искуство како и продлабочување на воспоставената соработка меѓу двете институции а во рамки на областа на осигурувањето и супервизијата на осигурување.

Како што нагласи и гувернерот на Центраната банка на Косово, Фехми Мехмети тие се задоволни од досегашната соработка и исто така,  ќе се залагаат за зајакнување на соработката во иднина.

 

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување