Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Потпишан меморандум за соработка меѓу АСО и МАПАС

memo mapas 009На 14 декември 2010 година, Агенцијата за супервизиуја на осигурување (АСО) и Агенцијата за супервизија на капитално финанасираното пензиско осигурување (МАПАС) потпишаа Меморандум за соработкиа.
Меморандумот како еден вид законска рамка го уредува начинот на соработка  и истиот претставува основа за продлабочување на  професионалните односи и јакнење на довербата меѓу двете регулаторни тела.

Чинот на потпишување на Меморандумот за соработка се случи во просториите на МАПАС и истиот беше потпишан од страна на г. Булент Дервиши, директор на МАПАС и г. Климе Попоски, претседател на АСО.

 
Организиран дводневен семинар со тема “Управување со ризици кај претпријатијата”
   Во интерес на пратење на современите трендови во управувањето со ризиците, Агенцијата за супервизија организираше дводневен семинар со тема “Управување со ризици кај претпријатијата” - An Overview of Enterprise Risk Management (ERM). Семинарот се одржа на 24ти и 25ти ноември, од 09 до 13...
 
Одржана работна средба на тема "Практичната примена на Европскиот извештај за сообраќајни незгоди во РМ"
На иницијатива на Агенцијата за супервизија на осигурување, на ден 22 ноември, 2010 година во седиштето на Агенцијата, се оддржа работна средба на тема “Примената на Европскиот Извештај за сообраќајни незгоди во Република Македонија”.

 

На средбата присуствуваа...
 
АСО рамноправна членка на IAIS
         Во периодот од 27-29 Октомври, 2010 година Меѓународната Асоцијација на осигурителни супервизори (ИАИС). ја оддржа 17-тата годишна Конференција. Домаќин на овој традиционален настан беше Регулаторното финасиско тело на Дубаи. На оваа Конференција се...
 
АСО учествуваше на годишната конференција “Перспективи на осигурителниот пазар на Република Македонија”
Во периодот од 6-8 Октомври, 2010 година Националното Биро за осигурување ја оддржа втората годишна Конференција од областа на осигурувањето на тема “Перспективи на осигурителниот пазар на Република Македонија”. На овој настан присуствуваа голем број...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 10 од 13

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување