Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Спроведена обука за вработените во Агенцијата за супервизија на осигурување
Вторник, 22 Февруари 2011 11:47

Ohrid bafin   Со цел ефикасно спроведување на своите законски надлежности и активности, Агенцијата за супервизија на осигурување (АСО) континуирано вложува во заjакнување на капацитетите на супервизијата преку воспоставување и имплементација на систем на континуирана едукација и стручно усовршување на вработените. Во рамки на активностите за развој на супервизијата, се вршат редовни обуки во земјата и странство.

Во периодот од 1-4 февруари, 2011 година во Охрид, во организација на Агенцијата а во соработка со регулаторното тело на Германија-BAFIN, беше реализирана обука за супервизорите.

 
Соопштение
Понеделник, 21 Февруари 2011 16:20
Сите кандидати што го немаат положено испитот за осигурителен брокер и застапник во осигурувањето  на 09.02.2010 година имаат право на увид на тестот на:

28.02.2011 година од 10 - 12 часот во просториите на Агенцијата за супервизија на осигурување, ул. Васил главинов бр.12, ТЦЦ Плаза...
Повеќе...
 
Издадена нова дозвола за вршење работи на осигурување на живот
Понеделник, 27 Декември 2010 15:21
Агенцијата за супервизија на осигурување издаде нова дозвола за вршење работи на осигурување на живот-основано ново друштво за осигурување

 

Врз основа на одредбите од Законот за супервизија на осигурување („Службен весник на Република Македонија бр. 27/2002, 84/2002, 98/2002...
Повеќе...
 
Организиран дводневен семинар со тема “Управување со ризици кај претпријатијата”
Среда, 01 Декември 2010 13:05
   Во интерес на пратење на современите трендови во управувањето со ризиците, Агенцијата за супервизија организираше дводневен семинар со тема “Управување со ризици кај претпријатијата” - An Overview of Enterprise Risk Management (ERM). Семинарот се одржа на 24ти и 25ти ноември, од 09 до 13...
Повеќе...
 
Обука за осигурутелни брокери - Прва група 25 - 27.11.2010 и 3 - 4.12.2010
Четврток, 18 Ноември 2010 13:33
Објавен е списокот на кандидати од првата група за Обука за вршење осигурително брокерски работи.

Истиот можете да го превземете тука.   

Обуката ќе се изведува во просториите на Европски универзитет - Скопје
(Бул. “Климент Охридски” 68 – Скопје) ...
Повеќе...
 
Склучен Меморандум за соработка меѓу Агенцијата за супервизија на осигурување и Народната Банка
Четврток, 20 Јануари 2011 10:15
 

На ден 18 јануари, 2011 година Агенцијата за супервизија на осигурување ја продлабочи соработката со Народната Банка, со потпишување на Меморандум за соработка.

Овој Меморандум претставува добра основа и отвара простор за понатамошна успешна соработка меѓу двете...
Повеќе...
 
Потпишан меморандум за соработка меѓу АСО и МАПАС
Вторник, 21 Декември 2010 09:33
На 14 декември 2010 година, Агенцијата за супервизиуја на осигурување (АСО) и Агенцијата за супервизија на капитално финанасираното пензиско осигурување (МАПАС) потпишаа Меморандум за соработкиа.
Меморандумот како еден вид законска рамка го уредува начинот на соработка...
Повеќе...
 
Одржана работна средба на тема "Практичната примена на Европскиот извештај за сообраќајни незгоди во РМ"
Вторник, 23 Ноември 2010 15:41
На иницијатива на Агенцијата за супервизија на осигурување, на ден 22 ноември, 2010 година во седиштето на Агенцијата, се оддржа работна средба на тема “Примената на Европскиот Извештај за сообраќајни незгоди во Република Македонија”.

 

На средбата присуствуваа...
Повеќе...
 
АСО рамноправна членка на IAIS
Четврток, 04 Ноември 2010 11:05
         Во периодот од 27-29 Октомври, 2010 година Меѓународната Асоцијација на осигурителни супервизори (ИАИС). ја оддржа 17-тата годишна Конференција. Домаќин на овој традиционален настан беше Регулаторното финасиско тело на Дубаи. На оваа Конференција се...
Повеќе...
 
« ПочетокПред212223СледноКрај »

Страница 21 од 23

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување