Последната промена е направена на:
13 декември 2019 во 15:45 часот.
Македонски (Macedonian)English (United Kingdom)Albanian
header_mk
Глобална недела на парите, 25-31 март,2019 година: Агенцијата за супервизија на осигурување со бројни активности ќе ја одбележи Глобалната недела на парите
Понеделник, 25 Март 2019 10:51

Во сферата на финансиската едукација одбележувањето на Глобалната недела на пари е меѓу бројните активности кои Агенцијата за супервизија на осигурувње ги презема во рамки на своите надлежности за развој на осигурителниот пазар и развој на свеста на јавноста за осигурувањето и супервизијата на осигурување. Благодарение на долгогодишното одбележување на Глобалната недела на парите во нашата земја, истата како манифестација стана добро препознатлива меѓу младата популација.

global m

По повод Глобалната недела на пари, Агенцијата за супервизија на осигурување започна со реализација на планирните активности за 2019 година, во сферата на финансиската едукација и финансиската инклузија. Во текот на престојните денови ќе бидат посетувани училишта и универзитети, ќе се одржат сесии и работилници за зголемување на свеста за важноста на финансиската едукација помеѓу младите луѓе и другите учесници на манифестацијата глобална недела на парите, ќе се пренесат информативни лекции за тоа што значат осигурителните производи и услуги, управувањето со ризици и што тоа значи за младите луѓе.

Исто така, Агенцијата ќе ја посетатат и ученици од другите градови од нашата земја и истите ќе имаат можност да проследат едукативни презентации и да добијат едукативни материјали.

 
Потпишан Меморандум за соработка во доменот на финансиската едукација и финансиската инклузија
Понеделник, 25 Март 2019 10:33
Агенцијата за супервизија на осигурување, Народната банка на Република Северна Македонија, Министерството за финансии, Агенцијата за супервизија на капитално финансирано пензиско осигурување и Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија, сите...
Повеќе...
 
Информација за обуки
Понеделник, 18 Март 2019 16:26
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува сите лица кои се пријавиле за учество на обука и полагање на стручен испит за застапник во осигурување односно учество на обука и полагање стручен испит за осигурителен брокер во мартковска едукативно испитна сесија...
Повеќе...
 
Регионална актуарска конференција
Понеделник, 04 Март 2019 10:46
Агенцијата за супервизија на осигурување (AСО) во соработка со SC XPRIMM International SRL, од Букурешт Романија, врз основа на минатогодишното позитивно искуство одлучи и оваа година да организира регионална актуарска конференција. На тој начин, истовремено се работи на реализирање...
Повеќе...
 
С О О П Ш Т Е Н И Е за спроведување на обука и стручен испит за вршење на осигурително брокерски работи
Вторник, 26 Февруари 2019 14:30
Агенцијата за супервизија на осигурување ја информира јавноста дека ќе организира обука и стручен испит за вршење осигурително брокерски работи (во понатамошниот текст: обука и стручен испит за брокер).

Обуката за брокер во времетраење од 4 дена (вкупно 27 наставни часа)...
Повеќе...
 
Попоски од Франкфурт на Вториот форум за InsurТech Roadshow истакна – дигитализацијата во осигурувањето ќе влијае на поголемо задоволство на осигурениците, намалени цени на полисите за осигурување и поефикасна исплата на штети
Петок, 22 Март 2019 00:00
Денес се одржа второ по ред “Global InsurTech Roadshow”, во организација на TechQuartier, познат дигитален центар и Goethe Business School, во Франкфурт, Германија. Настанот беше подржан од Европскиот регулатор за осигурување и пензии (EIOPA). Во панел дискусијата насловена „Регулаторни разговори“...
Повеќе...
 
Соопштение
Вторник, 05 Март 2019 12:39
На 21 Февруари 2019 година во седиштето на Европската Комисија во Брисел, Претседателот на Советот на Експерти на Агенцијата за Супервизија на Осигурување г-нот Климе Попоски  оствари средба со г-нот Kyriacos Charalambous, член на Кабинетот на Комисионерот Јоханес Хан.Целта на...
Повеќе...
 
Пополнети се капацитетите за учество на обуката и стручниот испит
Петок, 01 Март 2019 15:11
Во врска со Соопштението за спроведување на обука и стручен испит за вршење работи на застапување во осигурување објавено на ден 26.2.2019 година, Ве информираме дека заклучно со денешниот ден – 01.3.2019 година (15 часот) пополнети се капацитетите за учество на обуката и стручниот...
Повеќе...
 
С О О П Ш Т Е Н И Е за спроведување на обука и стручен испит за вршење работи на застапување во осигурување
Вторник, 26 Февруари 2019 14:20
Агенцијата за супервизија на осигурување ги известува сите заинтересирани лица дека ќе организира обука и полагање на стручен испит за вршење на работи на застапување во осигурување (во понатамошниот текст: обука и стручен испит за застапник).

Обуката за полагање на...
Повеќе...
 
« ПочетокПред12345678910СледноКрај »

Страница 4 од 23

Анкета

Дали сметате дека нашата интернет страница ги задоволува вашите потреби?
 
Дали сметате дека информациите на нашата интернет страница се лесно достапни?
 

 

 

  • Потребна документација
  • Тарифник на АСО
  • Мисија
  • Квартални извештаи
  • Прашајте ја АСО
  • Закони
  • Регистар на друштва за осигурување